YEDİTEPE YAYINEVİ

 

2002 yılında kurulan yayınevimiz, uzun süredir tarih alanında yaptığı yayınlarla kültür hayatına önemli katkılar yapmaya devam ediyor. Yayın dünyasına girdiğimiz günden beri kısa süre içerisinde bu alanın en iyisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yeditepe, artık tarih alanında kendini kanıtlamış, yayın dünyasında belli bir yere gelmiştir. Yayınevi olarak benimsediğimiz objektiflik ilkesiyle, kurulduğumuz günden itibaren geçmişimizi doğru anlayıp bugünün meselelerini doğru değerlendirebilen, yarınlarına daha sağlıklı bakabilen bir okur kitlesi oluşturma çabasındayız. Bu doğrultuda; alanında uzman kişilerin, akademik ciddiyet ve titizlikle hazırlanan eserlerini, geniş bir okuyucu kitlesinin beğenisine sunmaya devam ediyoruz. Özellikle tarihin belli başlı konularında, okuyucular nezdinde akla ilk gelen isimlerin bizlerle beraber olmaları ve yayınevimiz bünyesinde eserlerini okuyucularla buluşturmaya devam etmeleri, başarımızın artarak devam etmesini sağlıyor.

 

Okurlarımızın ve yazarlarımızın ilgisiyle, severek yapılan bu çalışmaların karşılığını görmek elbette bizim için büyük bir mutluluk. Yayınevimiz sizlerden gördüğü ilginin farkında olarak her geçen gün yazar kadrosunu daha da güçlendirip yayınlarını arttırmaya devam ediyor. Yayınevimiz, yaptığı yayınlarla ilk çağlardan günümüze değin tarihin kapılarını aralamakta; tarihe damgasını vuran olayların perde arkasına, halkların ve devletlerin dönüm noktalarına, liderlerin hayat hikayelerine, ideolojilerine ışık tutmaktadır.

 

Yayın portföyümüzün büyük bir kısmını, araştırma-inceleme eserleri oluşturmaktadır. Bir diğer önemli dizimiz ise tercüme eserlerimizdir. Osmanlı ve Türk tarihine dair kıymetli eserler, bugüne kadar Osmanlıca, Arapça, Farsça, İngilizce gibi çeşitli dillerden tercüme edilerek Türk okurlarımızın beğenisine sunuldu. Yeditepe, Johann Wilhelm Zinkeisen ve Nicolae Jorga’nın Osmanlı tarihine dair muazzam eserlerini meşakkatli bir çalışmanın sonucunda Türk tarihçileri ile buluşturdu. Jorga’nın 5 ciltlik ve Zinkeisen’in 7 ciltlik Osmanlı Tarihi’nden sonra önümüzdeki yıllarda raflarda yerini alacak olan çalışmamız ise dünyaca ünlü Hammer’in Osmanlı Tarihi’dir. Nilüfer Epçeli’nin tercümesini yaptığı eser, ilk defa tam metin olarak Türkçe yayınlanacaktır. Tarih alanında yaptığı çalışmalar dışında tarih disiplini ile iç içe olan coğrafya ve edebiyat alanlarında da hazırlanmış önemli çalışmaları okurlarımıza sunmaya devam ediyoruz.

 

Yayın dünyasında aktif bir şekilde yer alan yayınevimiz, 600’ü aşkın tarihin faklı dönemleri ile ilgili kitaplar yayınlamıştır. Yayınladığı kitaplar dünyanın bilinen üniversitelerinin kataloglarında yer almış ve uluslararası dillerde aynı alandafarklı yazarlara ait kitapları bulunmaktadır.

 

Bu minvalde, Yeditepe Yayınevi, tanınmış, uluslararası alanda saygın bir statüye sahiptir. Yayınevimiz 19 yıllık bir yayınevi olup, bugüne kadar yerli ve yabancı yazarlardan oluşan kadrosuyla yayın yaptığı gibi İngilizce, Almanca, Fransızca, Boşnakça, Korece, Sırpça, Çince ve Arapça gibi çeşitli dillere çevrilen ve yayınlanan eserleri vardır.